Press "Enter" to skip to content

Smukke træer om vinteren

Når vinteren kommer bliver træernes stammer mørke, næsten helt sorte. Bladene falder af, og de er klar til frost og kulde. Når det også bliver hurtigt mørkt udenfor, så bliver træerne næsten usynlige. Det bliver også lidt kedeligt alt sammen med alt det mørke, og endelig kommer december måned og dermed lyskæder ale steder. Også i træerne rundt omkring. Jeg synes det er så smukt med lys i træer. Der hører det hjemme, når det er mørkt, for det skaber glæde.

Pas på træerne

Ældre og mere gammeldags lyskæder producerer ret meget varme, og det er derfor ikke så sundt igen at bruge dem udendørs. Træerne er lukket ned for vinteren, og det er vigtigt, det ikke bliver for varmt på grund af de mange pærer. Træerne kan måske bive skadet. Det er vigtigt for mig, det er kæder, der stort set ikke afgiver varme, for træerne skal være smukke, men de skal ikke lide under mit behov for lys og glæde.

Derfor har jeg valgt sirius lyskæder til mine træer. Moderne kæder, der er skabt til moderne brug. De bliver overhovedet ikke varme, og jeg kan uden problemer holde på dem, uden jeg brænder fingrene, selv når de har været tændt i mange timer. Det var den primære grund til, at det lige var dem, jeg valgte.

Og jeg lader dem sidde indtil foråret. Jeg håber, der kommer noget sne på et tidspunkt, for det vil om muligt gøre træerne og deres lys endnu smukkere. Men hvis ikke, så er der heldigvis et smukt lys, allerede som det er nu. Med gode kæder, jeg kan have i mange år, og som jeg kan bruge til træerne år efter år. Måske krydret med flere kæder over tid, så flere træer og buske kan blive pyntet op i anledning af højtiden.