Press "Enter" to skip to content

Derfor skal du drikke rooibos-te

Er du et af de mennesker, der foretrækker te frem for kaffe? Er du helt vild med te, og drikker du op til flere kopper om dagen? Så bør du læse med her. Nu skal det nemlig kun handle om te. Nærmere bestemt skal det handle om den helsestyrkende te: rooibos-te. 

Rooibos-te stammer fra en rooibos-buksen, som kun vokser i sydafrika. Helt præcist vokser den ved Cederberg Mountain, som ligger omkring 250 kilometer nord for Cape Town. I rigtig mange år har rooibos-te været kendt for sine helsestyrkende egenskaber. Udover at blive anvendt som te, så anvender sydafrikanerne også rooibos i marinader og brød. Rooibos har en smuk rød farve, som den får af at blive iltet. Rooibos-te findes også i en grøn udgave, hvor bladene ikke er blevet iltet. Men denne slags er ikke så udbredt som den røde rooibos-te. 

Selve rooibos-busken ligner lidt et småt nåletræ. Buskens bark er rødbrun, og bladene er grågrønne og ligner lidt nåle. Rooibos-busken er ikke i familie med den oprindelige teplante Camellia Sinensis og må derfor betegnes som en urtete. Kun te som hvid te, grøn te, sort te og Oolong te er “rigtig” te, fordi det er lavet på bladene fra teplanten Camellia Sinensis. 

Rooibos-te skal laves med friskkogt vand og trække i mindst otte minutter. En af fordelene ved rooibos-te er, at den ikke indeholder koffein. Derfor kan du lade teen trække, lige så længe du vil uden at ødelægge smagsnuancerne i teen. Den kofferinfrie rooibos-te er rigtig god, hvis du har problemer med at sove, hvis du er gravid, ammer eller bare gerne vil undgå koffein af andre årsager. 

Som sagt er rooibos-te kendt for sine helsestyrkende effekter, og der er derfor rigtig god grund til at drikke den. Rooibos-te er rig på antioxidanter, som skulle være godt, hvis du har astma eller allergi, hjerteproblemer, lider af stress eller har et dårligt immunforsvar. Antioxidanterne i rooibos-te skulle også have en antiaging-effekt på huden. Derudover indeholder rooibos-te C-vitamin, jern, magnesium og kalcium. Din krop vil altså takke dig, hvis du begynder at forkæle den med rooibos-te. På denne hjemmeside kan du finde et stort udvalg af rooibos te – både i ren form, men også med en masse lækre smage og aromaer.