Press "Enter" to skip to content

En færdig pakke øl

Her tænker jeg ikke bare på at gå ned og købe det hele selv, nej, jeg tænker at brygge det selv. Jeg vidste ikke, at jeg kunne få et højteknologisk bryganlæg og en færdig pakke med alle de rette ingredienser og så ellers bare give mig i kast med projektet. Det lød egentlig nemt, så nemt ølbygning nu engang er, men jeg ville nu gøre forsøget. Det kunne være sjovt, og over tid ville jeg sikkert også blive god til det. Det var min start, men jeg var faktisk ret god fra starten af. Noget, der i den gradkom bag på mig.

Retningslinjer og masser af hjælp

Det hjalp meget, at der er guides og blogs derude, der kan give dig alle de tricks og fifs, der overhovedet findes. På kort tid blev jeg klogere på, hvordan jeg skulle gribe selve brygningen an, men også hvordan mit bryganlæg virker. Anden hjælp var ikke længere væk end en e-mail eller et opkald, og jeg imponerede faktisk mig selv så meget, at jeg var overrasket.

Jeg fik et bryganlæg og et all-grain kit. Det var, hvad jeg skulle bruge for at komme i gang. Det og så vand og min tid. Men jeg kastede mig ud i det med ølbrygning, og jeg har nydt hvert sekund lige siden. Ikke kun den færdige øl, men faktisk hele processen. Jeg har nurset det øl fra start til slut, og det er som mit lille barn. Den første tår var derfor alt eller intet, og det skulle vise sig at være alt.

Kommer du hjem til mig, så kan du være helt sikker på, at jeg byder på en kold fra kassen. Min egen kasse vel at mærke. Jeg skænker i et glas og lader dig gætte, hvad det er. Endnu er der ikke nogen, der har gættet på, at det er mit bryg.