Press "Enter" to skip to content

Rød te er rigtig lækkert

Det er med god grund, at mennesker jorden rundt altid har drukket varmt vand med forskellige urter og blade i. Det har været både for varmens skyld og i rigtig mange sammenhænge af medicinske årsager. Selvom der ikke nødvendigvis er forsket i det, vil du finde mange naturfolk, der fortsat bruger te som medicin verden over. Jeg nyder det blot for den gode smag, men skulle der være positive bivirkninger, så skal jeg da ikke klage.

Jeg har fundet en rød te

Den har en rødlig tone, når den brygges, og den er fra Sydafrika. Dens rette navn er rooibos te, opkaldt efter busken af samme navn. Som så meget andet te verden over så har den været kendt af de lokale i rigtig mange år, men er først blevet en eksportvare i nyere tid. Det sidste er noget, jeg ikke forstår, for den er en helt anden smagsoplevelse, end så meget andet te.

Farven er samtidig utrolig smuk, og den passer rigtig godt til den lidt søde smag med toner af nødder. Måske skyldes det også, at rooibos te kommer fra en helt anden plante end den klassiske tebusk, og at den egentlig ikke er en klassisk te. Men den tilberedes og drikkes på samme måde, og for mig så er det bestemt en te.

Ingen koffein

I modsætning til andre slags te og kaffe, så indeholder rooibos te ikke noget koffein. Den er derfor mere end perfekt om aftenen, hvor det stadig er rart og hyggeligt med noget varmt at drikke, men hvor det er vigtigt at passe på, så man ikke ligger vågen hele natten. Mit aftenvalg er rooibos after seven, der er lidt ekstra sød, og som passer godt efter maden.

Men den er ikke den eneste rooibos te, du finder hos carstensens-tehandel.dk, der har et stort udvalg af alle forskellige typer af lækker te.